Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Ανήμερα Πεντηκοστή εκοιμήθη εν Κυρίω ο προηγούμενος της Ιεράς Μονής Γρηγορίου του Αγίου Ορους, Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Καψάνης

Τα τελευταία χρόνια ο γέροντας Γεώργιος βρισκόνταν κλινήρης στο Πανόραμα, όπου του παρέχονταν η απαραίτητη ιατροφαρμακευτική αγωγή, λόγω της ανίατης ασθένειας που τον ταλαιπωρούσε.

Σύμφωνα με το briefingnews.gr λόγω, μάλιστα, της βεβαρημένης κατάστασής του, τον περασμένο Μάρτιο αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τα καθήκοντα της ηγουμενίας του.
Επρόκειτο για μια σεβάσμια μορφή της αγιορείτικης κοινότητας που ακτινοβολούσε κύρος σε όλη την Ορθόδοξη εκκλησία.

Ο π.Γεώργιος με παρελθόν στον κόσμο αξιοσημείωτης ακαδημαϊκής σταδιοδρομίας επί τριάντα και πλέον έτη καθηγούνταν της εξαίρετης αδελφότητας και μέσα από την πνευματικότητά του, αποτελεί μίας από τις πιο "φωτισμένες" μορφές του Αγίου Όρους.

Η εξόδιος Ακολουθία θα ψαλλεί σήμερα στις 5 το απόγευμα στο Μετόχι της Μονής Γρηγορίου στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, ενώ στις δέκα το βράδυ θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία που θα ολοκληρωθεί στη 01:00 τα ξημερώματα. Αύριο, Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, η σωρός του θα μεταφερθεί στο Όρος για τον ενταφιασμό.


Το σκήνωμά του έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, και πλήθος κόσμου, Ιεράρχες και μοναχοί,  συρρέουν στο Μετόχι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Ιεράς Μονής Γρηγορίου στη Πολίχνη Θεσσαλονίκης για να αποτίσουν φόρο τιμής στον γέροντα Γέωργιο Καψάνη.

Διαβάστε τα κείμενα & ακούστε τις ομιλίες του μακαριστού Αρχ. Γεωργίου Καψάνη πατώντας στον σύνδεσμο Ἄρχ. Γεωργίου ἡγουμένου τῆς Ι. Μονῆς Ὁσίου Γρηγορίου






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου